Virksomheder kan få stor gavn af at samarbejde med Boligsocialt Fællessekretariat om at udvikle boligområderne. Det kan man eksempelvis gøre gennem et samarbejde med Jobplaneten. Jobplaneten formidler kontakten mellem virksomheder og unge, som vil have et fritidsjob. Vi sørger for at finde det rigtige match mellem virksomhed og ung, og skulle der opstå udfordringer, er vi med på sidelinjen hele vejen, så vi kan altid hjælpe med at løse eventuelle problemer.

Jobplanetens målsætning er at hjælpe virksomheder med at finde motiverede og arbejdsomme unge og samtidig give unge fra socialt udsatte boligområder en bedre chance i livet – det er bevist, at unge, som har haft et fritidsjob, klarer sig bedre i uddannelse og beskæftigelse senere i livet, end unge der ikke har haft et fritidsjob. Jobplaneten hjælper virksomheder i Hele Køge.

Læs meget mere på jobplaneten.dk.

Fritidsjob afgørende for uddannelse og beskæftigelse

Fritidsjob er en afgørende faktor, når man ser på borgeres chancer for at gennemføre en uddannelse og deres tilknytning til arbejdsmarkedet i deres voksenliv. Sammenhængen er enkel: Har man haft et fritidsjob som ung, har man langt større chance for at gennemføre en uddannelse og at være i beskæftigelse som voksen. Netop derfor er indsatsen for at få så mange unge i fritidsjob vigtig.

Indsatsen i Jobplaneten er kendetegnet ved:

  • Bredt, tværfagligt, fokus på aktiviteter i lokalområdet, der kan føre til beskæftigelse
  • Relationsopbygning gennem åben vejledning
  • Fokus på etableringen af et bredt virksomhedsnetværk
  • Tæt samarbejde mellem relevante boligsociale aktører (boligselskab, kommune, virksomheder mv.)

Jobplaneten stiller digitale hjælperedskaber til rådighed, der blandt andet kan hjælpe målgruppen med målrettet jobsøgning, udarbejdelse af et godt CV, konkret jobsøgning mv.

Målgruppe

Beboerne i Karlemoseparken, Hastrupparken, Ellemarken og Søparken i aldersgrupperne 13+ er målgruppe for Jobplaneten. Både forsikrede og ikke-forsikrede. Udsatte unge har første prioritet, men det er også vigtigt at de mere selvkørende i boligområderne får et fritidsjob.

Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte projektleder Özcan Tecer på tlf: 24 62 38 58.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: