Posted by on 3. april 2018

”Det er virkelig nogle seje unge i arbejder med til dagligt, og jeg er simpelthen så glad for, at de tog imod al læringen på så positiv en måde”. Jeg synes, de allerede er godt på vej til at gøre en stor forskel for andre børn og unge og til forhåbentligt at gøre det i regi af Køge Boldklub også”. Ordene kommer fra Simone Dejsting Skejø. Hun er projektkoordinator hos DBU Sjælland og tilbragte weekenden i Køge Boldklub med 16 unge tilknyttet Boligsocial Helhedsplan Køge, der skulle uddannes i Get2Sport-regi.

Get2Sport er et partnerskab, der skal styrke idrætsforeninger ift. at modtage og fastholde foreningsuvante unge. I Køge består partnerskabet af Køge Boldklub, Kultur og Idrætsafdelingen i Køge Kommune, Dansk Idrætsforbund og Boligsocial Helhedsplan Køge.

I den to-årige periode, som projektet foreløbigt kører, inviteres andre idrætsforeninger med i partnerskabet, for at styrke paletten af foreninger, som er parate til at tage godt i mod de mange unge, som endnu ikke er blevet en del af det foreningsliv, som gør en forskel for så mange.

De unge, som blev uddannet i weekenden, har en helt central rolle ift. at bygge bro mellem idrætsklubben og andre børn og unge, som de omgiver sig med, der hvor de bor. De er en sammensat gruppe, der spænder over piger og drenge i alderen 14-20, hvoraf nogle allerede har lang tids erfaring med at organisere fodbold, der hvor de bor og andre først skal til at tage hul på opgaven. Nogle af de unge vil på sigt også blive en del af Køge Boldklubs trænerteam, og derved dygtiggøre sig og skabe genkendelighed for børn og deres forældre, når de kommer for at lære og have det sjovt med fodboldaktiviteter i klubben.

De nyuddannede trænere lagde selv vægt på, at weekendens kursus havde været rigtig sjovt og bl.a.  lært dem noget om, hvordan man kan motivere børn og unge til at komme til træning, hvordan man tager godt imod nye til træning, hvordan man er en god rollemodel og en masse om samarbejde. Mustafa Hamze, en af de unge, der har været tilknyttet street soccer-projektet i mange år, fremhævede f.eks. også konflikthåndterings-oplægget. Det var SSP-Køge, der om lørdagen bidrog med en introduktion til pointer at pejle efter, når man er den, der har ansvar i en situation, hvor tingene godt kan spidse til.

I løbet af weekenden kom Dagbladet Køge forbi, og det kom der denne fine artikel ud af:
https://sn.dk/Koege/Unge-skal-bygge-bro-til-foreningslivet/artikel/732742

På kursets sidste dag var der besøg af Tai Regel Pundik, der er Danmarks første certificerede Futsal-instruktør. Han lever og ånder for at udbrede spillet, der har formet nogle af verdens bedste fodboldspillere. Og at dømme efter kursisternes indlevelse i Tais både praktiske og teoretiske oplæg, er der god mulighed for at få udbredt futsal-spillet i Køge. Også Tai var begejstret for de unges engagement og det nye kursus, som er designet af DBU-Sjælland i samarbejde med Get2Sport Køge. Han var parat til at komme tilbage og yderligere inspirere de unge, der nu skal ud og prøve deres læring i praksis og engagere flere børn og unge omkring sig.

Det var første gang kurset blev afviklet, men der er stor sandsynlighed for, at erfaringerne vil blive udbredt til andre Get2Sport-projekter i Danmark og som platform for yderligere uddannelse af de unge i Køge.

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: