Posted by on 3. april 2018

Det flerfacetterede samarbejde med daginstitutioner i område Nord fik i begyndelsen af marts en ny dimension, da Kulturhuset i Karlemoseparken dannede ramme om et både spændende og humoristisk fagseminar for daginstitutionernes personale.
44 pædagoger mødte op for at blive opkvalificeret på sprogudvikling af småbørn med et oplæg af Trine Kjær Krogh fra Sprogin. Sprogstimulering er vigtigt for alle børn og ikke mindst for de to-sprogede, som der er mange af i boligområderne under Helhedsplanen.
I Helhedsplanens familiecafeer har der også i forhold til forældrene været oplæg om sprogstimulering ved en tale-høre-pædagog og en bibliotekar fra Køge Børne Bibliotek. Disse familie-cafeer køres i samarbejde med to ledere fra dagtilbuddene Moseengen v. Hanne Hildebrandt og Firkløveret v. Britta Lodahl og det var personale herfra, der 1. marts besøgte et af de boligområder, hvor store dele af børnene i deres dagtilbud bor.
Flere af familiecafeerne har også givet forældrene mulighed for at bruge dagtilbuddene anderledes end de gør i hverdagen, når oplæg, leg med børnene og spisning har udfoldet sig i de lokale daginstitutioner, såvel som i de nærliggende lokaler på Fremtidslinjen.
”Man kommer tættere på hinanden og gode løsninger i dagligdagen, når man får et øget kendskab til hinandens virkeligheder – også på tværs af de lokale kommunale tilbud”. Det siger Hanne Hildebrandt, der var initiativtager til mødet og en af de to ledere, der under områdeleder Annette Hansens vilje til at eksperimentere med vante rammer, har været med til at iværksætte projekt familieballast. Projektet findes i en af fire såkaldte delaftaler i Helhedsplanen, der hedder Forebyggelse og forældreansvar, der går ud på at øge kommunikationen, kendskab, kompetencer og tværfaglighed til fordel for småbørnsfamiliernes trivsel. I midten af marts mødtes parterne i delaftalen for at koordinere omkring de 3 projekter i delaftalen, så de styrkes hver i sær og i sammenhæng.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: