Posted by on 29. november 2018

Hvert år uddeler Køge Kommunen Integrationspriser til det firma, og den frivillige person som de mener har gjort den største indsats på integrationsområdet. Helhedsplanen havde i år været med til at indstille de frivillige i Studieplaneten til årets integrationspris.

Studieplaneten er et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp, Hastrupskolen, Asgård Skole og Helhedsplanen.
I Studieplaneten hjælper frivillige voksne børn fra 0.- 9. klasse med lektierne. Formålet med projektet er, at en gruppe børn og unge, der ikke kan få lektiestøtte derhjemme kan få mulighed for sammen med frivillige voksne at fordybe sig mere i læsning eller udregning af matematikstykkerne. På denne måde får børnene bedre forudsætninger for at klare sig i skolen og for på sigt at gennemføre en ungdomsuddannelse. I indeværende skoleår er der ca. 40 børn og unge, der har glæde af tilbuddet, og de frivillige gør på denne måde en stor forskel.

Desværre var det ikke Studieplaneten, som løb med prisen dette år.  Vinderne af Frivillighedsprisen blev Regitse og Helge Foss Hansen, som har lagt et stort engagement i at støtte nytilkommende flygtninge med alt fra tøj og møbler til flyttehjælp og cykelreparationer.

Ud over studieplaneten havde Helhedsplanen også indstillet Niels Bannergaard, ejendomsmester i Karlemoseparken, for hans store arbejde med at skabe ro og tryghed i boligområdet.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: