Helhedsplanen bruger fodbold som et redskab til at give unge en sund start på livet og til at spore dem ind på foreningslivet. Men ligeså vigtigt er det, at de unge lærer at organisere sig på egen hånd i deres fritidsinteresser.

street-soccer på multibanen i karlemoseparkenDet gælder både for de helt unge, som gerne vil spille fodbold, men som ikke er tilknyttet en klub og de lidt ældre unge, som godt vil have lidt ansvar og være med til at stå for træning og afholdelse af turneringer. Dermed fokuserer Helhedsplanen på to målgrupper indenfor street-soccer: spillere og streetagenter.

Vi lægger stor vægt på, at det at spille street-soccer skal være sjovt og ligetil. Det kræver ikke meget andet end en bold at spille street-soccer. Man behøver ikke melde sig ind i en klub, man har ikke brug for en masse dyrt udstyr, og man kan spille, når man har lyst.

I Danmark spiller foreningslivet dog en stor rolle – det er en vigtig kilde til netværk og venner, det er en vigtig del af en demokratisk opdragelse og samtidig giver foreningslivet en masse gode oplevelser til medlemmer. Derfor arbejder Boligsocialt Fællessekretariat aktivt med at kanalisere de unge, som tager street-soccer til sig, over i det etablerede foreningsliv. Det gør vi gennem et tæt samarbejde med Rishøj Boldklub og Køge Boldklub.

Den overordnede tovholder på street-soccer er Pia McKee.

%d bloggers like this: