Posted by on 30. oktober 2018

Siden foråret har medarbejdere fra Fællessekretariatet været i dialog med ”Powerjobsøgerne”(PJS) om at finde en samarbejdsmodel i boligområderne under helhedsplanen, som kan rumme en bred målgruppe af beboere.

Vi er nu så langt, at PJS har haft deres første arbejdsdag i Søparkens Fælleshus.

PJS er tilstede i 5 byer, hvor jobcentrene ligesom i Køge betaler et medlemskab for at tilbyde borgerne hjælp. PJS er en socialøkonomisk virksomhed og ikke anden aktør, men har et velafprøvet koncept, hvor jobsøgerne kan udnytte hinandens kompetencer og netværk.

PJS har specialiseret sig i, at skabe rammerne for alternativ jobsøgning, der i højere grad minder om at gå på arbejde, skabe en hverdag hvor bl.a. fællesskab opbygges og med fokus på networking og udvikling af kompetencer.

Der er tale om et mangfoldigt netværk, hvor de erfarne kan hjælpe de unge og mindre erfarne og omvendt kan de unge bidrage med viden inden for de spritnye uddannelser. Nydanskere har stor gavn af at være i et netværk med danskere, og de mange forskellige kompetencer giver grundlag for god dialog og sparring.

Vi glæder os til, at byde vores jobsøgende beboere indenfor hos PJS, hvor de har mulighed for at deltage/lytte på, 2 dage om ugen;

Powerinspiration – en dag hvor der er oplæg og workshops af eksterne oplægsholdere og denne dag er der ekstra fokus på ”kolleger” med ekstra behov for hjælp/sparring omkring CV-& ansøgning etc.

Vi vil etablere en særlig Buddy-ordning for de beboere der lige skal have en ekstra støtte til at komme i gang

Powerwork – denne dag kan man arbejde i forskellige grupper som f.eks.: networking/event/administration/drift.

Det er medlemmerne der ”driver” afdelingerne og sekretariatet sikrer at alle afdelinger arbejder mod fælles mål samt at kvaliteten er i top i forhold til jobsøgere, kommuner, a-kasser samt de virksomheder, som vælger at bruge PJS til rekruttering.

PJS mål er 90% til samtale inden for 3 måneder og 70% i arbejde inden for ½ år.

Powerjobsøgerne i Søparken:

Tirs-og torsdag kl. 09.00 – 14.00

ÅBENTHUS ARRANGEMENT AFHOLDES PRIMO NOVEMBER HVOR ALLE ER VELKOMNE TIL AT FÅ NYSGERRIGHEDEN STILLET – INVITATION HEROM VIL BLIVE POSTKASSEOMDELT-/OPSLÅET, samt delt på Helhedsplanens Facebook side.

Fællessekretariatet vil gerne kunne tilbyde PJS til de øvrige boligafdelinger i Helhedsplanen og derfor er det første halve år af samarbejdet planlagt til at være i Søparken.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: