Posted by on 22. januar 2018

Skærmbillede 2018-01-22 kl. 13.29.44Den frivillige Økonomirådgivning i Køge bliver nu boostet med professionel rådgiver Jan Milo, som særligt vil servicere de almene afdelinger omfattet at den boligsociale helhedsplan i Køge, Hastrupparken, Ellemarken, Karlemoseparken og Søparken.
Fra 2018 får alle beboere i helhedsplanens afdelinger nu et særligt lokalt tilbud om gratis og anonym rådgivning, hvor man kan få hjælp og rådgivning om bl.a. skat og budget.

Formålet med økonomirådgivningen, er at nedbringe antallet af udsættelser og huslejerestancer, men også at hjælpe beboerne med at få skabt et overblik og lagt en plan for eventuel gæld, så huslejen ikke er en uforudset udgift.
Til at varetage økonomirådgivningen er Jan Milo ansat. Han har arbejdet med finansiel rådgivning i mere end 30 år og har bl.a. erfaring fra tilsvarende boligsocial økonomirådgivning samt en frivillig landsdækkende gældsrådgivning.

Skærmbillede 2018-01-17 kl. 12.40.20

Jan Milo, økonomisk rådgiver

Vi ser ofte i vores rådgivning at folk får store problemer fordi man ikke har indblik og forståelse for forskuds- og årsopgørelse fra Skat; det beløb man får udbetalt indgår jo i budgettet og derfor er det vigtigt at man betaler det rigtige i skat, fortæller Jan.

Netop skat vil der derfor komme fokus på via oplæg i afdelingernes beboer- og kulturhuse i 2018.

Jan fortæller også om sin erfaring med at snakke med unge beboere omkring økonomi, forbrug, sparetips og hvad man bør gøre, når der lige pludselig ikke er penge nok til f.eks. el-regningen.

Er man blevet ”inviteret” til at møde i fogedretten, kan man også få et råd med på vejen og se en video om, hvordan sådan et møde bliver holdt.

Hvad er Økonomirådgivningen i Køge?

Den særlige Økonomirådgivning i afdelingerne bliver finansieret af midler fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og der er tale om et 3-årigt projekt med udløb i efteråret 2020. Den er en del af et større partnerskab for økonomirådgivning i Køge mellem Køge Kommune og Dansk Folkehjælp, som p.t. har 3 frivillige økonomirådgivere.

Dette partnerskab betyder, at borgere i alle boligområder i Køge kan tilbydes gratis og uvildig økonomirådgivning.

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: