Posted by on 7. februar 2019

Hver mandag inviterer Pia Gommesen fra Dig, Trivsel og Sundhed beboere i Ellemarken til MediYoga i Ellehuset. MediYoga fokuserer på åndedrættet, meditation og enkle langsomme bevægelser, så alle kan være med, enten liggende på en yogamåtte eller siddende på en stol.

Til første kursusgang i Ellehuset trodsede ni beboere snevejret og var med til yogaen samt den efterfølgende hyggesnak over en kop urtete. Formålet med MediYoga er at give deltagerne fysisk velvære og mere overskud i livet og hverdagen.

Kurset i MediYoga bygger videre på forskellige kurser i fysisk og mental sundhed, som tidligere har været afholdt i Ellemarken med stor tilslutning blandt beboerne. Det gælder bl.a. NADA kurser, kurser i mindfulness og i yoga.

Pia Gommesen fortæller at det gode ved MediYoga er, at det kombinere både mindfulness og yoga i et. ”Formålet med kurset er at gøre deltagerne mere rolige og giver dem mere overskud i livet og hverdagen. Udover at få fysik velvære er der også fokus på at få deltagerne til at blive bedre til at mærke deres krop og åndedræt og hermed styre deres tanker, især de dårlige” fortæller Pia.

Pia Gommesen er ansat i Køge Kommune og tilknyttet Helhedsplanen. Indsatsen, Dig Trivsel og Sundhed, tager udgangspunkt i metoden Det Dobbelte Kram, som blandt andet handler om at møde borgeren der hvor de er. Ud over at tilbyde MediYoga bruger Pia Gommesen det meste af sin tid på individuelle møder med borgere, uden fast dagsorden og oftest hjemme hos borgerne.

 

MediYoga foregår i Ellehuset hver mandage fra kl. 11.00 til 12:30

Du kan kontakte Pia Gommesen på telefonnummer: 20127539

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: