Posted by on 29. november 2018

Torsdag den 15. november åbnede Ellemarkens Ungdomsklub Pitten dørene op for fernisering af kunstprojektet ”Her hvor jeg bor”. Klubben, som før hed Spidsen, er rykket til nye lokaler og kunstprojektet i Ellemarken har derfor handlet om at få de unge involveret i at sætte deres præg på den nye klub. De unge har blandt andet produceret pallemøbler til bålpladsen, samt bænke og en hjørnesofa til klubben. Desuden har de malet billeder og plancher som udsmykker murværket med mange kunstneriske strøg malet af de unge i tæt samarbejde med billedskolens kunstnere.
Til ferniseringen blev der grillet pølser og skumfidusser og hygget på de nye pallemøbler omkring bålpladsen.

”Her hvor jeg bor” er et samarbejdsprojekt mellem Køge Billedskole og Helhedsplanen, som har været i gang de sidste to år. Projektet handler om at tilbyde kunstaktiviteter lokalt i de fire boligområder, og har fokus på selvorganisering og kompetenceudvikling af børn og unge. Projektet ønsker at styrke udviklingen af unges billedkunstkompetencer således, at man honorerer unge med kunstinteresser ved at involvere dem i kunstprojekter i boligområderne med en professionel billedkunstner som coach og sparringspartner.

Kunstaktiviteterne har tiltrukket rigtig mange børn og unge fra områderne over de to sidste år i alle Helhedsplanens fire boligområder. I kunstvognen har børn og unge, som ikke normalt er en del af billedskolens aktiviteter, fået mulighed for at blive inspireret og finde deres indre kunstner frem.

Det er midler fra Helhedsplanen og Køge Kommunes profilklubpulje, som har finansieret kunstvognens turné rundt i boligområderne. I tillæg til dette har Helhedsplanen sammen med Billedskolen og KØS (museum for kunst i det offentlige rum) fået midler fra Statens Kunstfond til at styrke de unges billedkunst kompetencer og arbejdet med billedkunsten i det offentlige rum i boligområderne. KØS har et særligt fokusområde på kunst i det offentlige rum – en indsats, der er særligt relevant for børn og unge i udsatte boligområder, som oftere møder kunsten på gader og stræder end på kunstmuseer.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: