Posted by on 28. juni 2018

Kulturhuset i Karlemosen har nu officielt eksisteret i godt et år, og der stadig flere aktiviteter til i huset.

Hver torsdag arrangerer En fast gruppe frivillige morgenmadscafé for beboere der søger god billig mad og et tæt fællesskab med andre beboere og hver måned er der velbesøgte fællesspisninger med op til 50 deltagere. Senest kombinerede de frivillige landskamp på storskærm og fællesspisning i ét arrangement. Dannebro hang i guirlander over stolene og stemningen var fin i salen i Karlemosens Kulturhus. Alle var inviteret til at overvære VM kampen Danmark Frankrig. De frivillige havde forberedt toast, der var grønt til børnene, og der blev solgt drikkevarer. En god eftermiddag som nu må gentages, når Danmark skal spille mod Kroatien i ottendedelsfinalen.

Kulturhuset danner også rammen om Damernes Café, som inviterede til arrangementet ’Se, smag og hør om Ramadanens køkken’. Det var en hverdagsaften under ramadanen, hvor kvinder var inviteret til at komme kl. 21.30. Muslimske kvinder diskede op med lækkerier, som de serverer for familien under højtiden. Der blev spist og hygget, og snakken gik om traditioner under ramadanen og ved danske højtider. Salen har også været rammen om et arrangement under Danmark spiser sammen, hvor der var musikalsk underholdning.

Kulturhuset har også haft besøg af Billedskolen. Børn og unge kreerede figurer i genbrugsmaterialer. En frivillig far og hele gruppen af børn og unge tog til Ølby festival og lavede et åbent genbrugsværksted for en dag. I disse uger har de unge gang i en produktion af pallemøbler. Der er allerede produceret to skønne stole, som får følgeskab af et bord. Møblerne skal males og stilles op på en flisebelagt terrasse i Karlemosen til fri afbenyttelse og inspiration for alle.

Alle beboere har også mulighed for at få råd om økonomi og hjælp til at skrive deres CV. Der tilbydes nu også uvildig rådgivning fra en beboer, der repræsenterer foreningen ’Behandl os ordentligt’. Hun tilbyder rådgivning her i Karlemosen og hun og økonomirådgiveren har nu indrettet rådgivningslokale på Karlemosevej 81  i et samarbejde med kulturhuset.

Studieplaneten som er et sted hvor områdets børn kan få kvalificeret hjælp til lektierne, starter op efter sommerferien. Frivillige fra Dansk Flygtningehjælp hjælper børn og unge med skolearbejdet, Studieplaneten er også et samarbejde med Asgårdskolen.

Kulturhuset kan sagtens rumme mange flere kulturelle og sociale aktiviteter for og med beboerne, så man er meget velkommen til at kontakte helhedsplanen med ønsker, tips og forslag, så vil vi bringe det videre til Kulturhusbestyrelsen.

 

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: