De boligsociale medarbejdere og aktivitetsmedarbejderne sørger for at sætte aktiviteter i gang, men aktiviteterne bliver i høj grad drevet videre af frivillige kræfter. Uden de frivillige ville der simpelthen ikke være mandskab til at holde liv i projekterne.

Derfor er det vigtigt for Fællessekretariatet at have en tæt kontakt med interesserede frivillige, som har lyst til at være med til at udvikle boligområderne og deres beboere. Man behøver ikke bo i områderne for at blive frivillig. Faktisk vil vi meget gerne invitere borgere, som bor udenfor boligområderne ind, så de kan møde beboerne.

Som frivillig gør man en forskel i andres liv

Som frivillig giver man som regel et par timer af sin tid om ugen, og man gør en forskel for andre mennesker bare ved at møde op. Samtidig lærer man ny mennesker at kende.

Måske er der en aktivitet, som du er interesseret i at være med til at holde i gang. Eller måske har du en idé til en ny aktivitet, som du synes ville være spændende at få sat i gang. Så skal du bare tage kontakt til medarbejderen i det boligområde, du har i tankerne. Vi hører meget gerne fra dig.

Eksempler på aktiviteter, som kan bruge flere frivillige er lektiecafé, beboerrådgivning, sport og væresteder. Men du kan som sagt også selv komme med idéer til nye aktiviteter – så hjælper vi med at få dem ført ud i livet.

Bliv frivillig

Ikke alle aktiviteter kræver særlige kompetencer at de frivillige. Til de fleste skal du blot have en smule overskud i din hverdag. I boligområderne bor der mennesker fra alle samfundslag og fra mange kulturer. Du skal derfor også kunne rumme mennesker med mange forskellige baggrunde.

Boligsocial Fællessekretariat har erfaringen og ekspertisen til at støtte op om nye initiativer og hjælpe de frivillige med at drive projekterne. Du vil som frivillig hurtigt opleve, at du tilegner dig nye kompetencer og værdifuld erfaring med at håndtere både projekter og mennesker.

Så tag skridtet og bliv frivillig – kontakt os med det samme!

%d bloggers like this: