Posted by on 8. oktober 2018

Tilbage i 2017 gik Politi, Ejendomskontoret i Karlemoseparken, Helhedsplanen og Køge Kommune sammen om en kriminalpræventiv indsats, som i løbet af 2018 har ført til, at problemerne med kriminalitet og utryghed i boligområdet nu stort set er løst og Karlemoseparken igen er et fredeligt sted at bo.

Helhedsplanen indstillede via Det Kriminalpræventive Råd (DKR) indsatsen i konkurrencen om at blive Danmarks bidrag til det bedste Europæiske kriminalpræventive projekt, hvor man inddrager civilsamfundet.

Dette resulterede i at DKR nu har udvalgt  ’Karlemosemodellen’ som det bedste danske bud på en vinder af den europæiske ECPA pris for nytænkende forebyggelsesprojeker og har bedt ansøgerne komme med en præsentation af modellen på ECPA konferencen i Østrig senere på året. I Helhedsplanen deltager vi i konferencen og håber naturligvis at “Karlemosemodellen” vinder den Europæiske pris på 10.000 Euro, som i så fald skal bruges på forbyggende arbejde for vores unge beboere, der skal fastholdes i job og uddannelse.

DKR skrev følgende flotte ord om ’Karlemosemodellen’ på deres Facebook side:
” Da LTF i 2017 ’flyttede ind’ i Karlemoseparken i Køge, skabte det både problemer med salg af stoffer, trusler, graffiti og stor utryghed for de øvrige beboere. Helhedsplanen i Køge, politiet, lokalsamfundet og Køge Kommune er gået sammen om en indsats, der bl.a. arbejder for at få de hårdeste bandemedlemmer fængslet, få unge ’hang arounds’ i uddannelse eller fritidsjob og er i god dialog med borgerne.  DKR indstiller nu indsatsen i Karlemoseparken til den europæiske kriminalpræventive pris, ECPA, som et glimrende eksempel på en sammenhængende tværsektoriel indsats. Go Køge!”

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: