Posted by on 16. november 2017

Tværfagligt fremskudt arrangement i Søparken til gavn for mange Køge-borgere

Søparkens Fælleshus dannede rammen om Verdens Lunge- og Diabetesdag midt i november og lod sig gøre i kraft af et samarbejde mellem Social og sundhedsafdelingen i Køge Kommune, Alment praktiserende læger, Lungeforeningen, Bydelsmødre og Boligsocial Helhedsplan Køge. Ansatte og frivillige tog i mod ca. 100 mennesker, der kom for at få tjekket lungekapacitet, blodtryk og blodsukker.

Hensigten med den fremskudte indsats i Søparken var en tidlig opsporing af sygdomme som KOL og Diabetes 2. Heldigvis var der ikke mange, der havde alarmerende symptomer, men der var folk i blandt som blev kraftigt opfordret til at søge egen læge for yderligere tjek, og mange der gik trygge fra Fælleshuset med bevidstheden om at deres tal er gode. I det hele taget var der mange gode dialoger om sundhed generelt, og borgere, der tog i mod tilbud om f.eks. rygestop-kurser.

Vi havde opnormeret i antallet af sygeplejersker og havde derfor haft mulighed for at få flere igennem. Vi nåede lige under 100 målinger fordelt med 40/60 i forhold til diabetes og KOL. Der blev fundet en håndfuld med symptomer på diabetes, og 16 personer blev fundet med problemer med lungerne. 

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: