Posted by on 16. november 2017

Ny undersøgelse viser at NADA har haft stor effekt på de deltagende beboeres trivsel.

I undersøgelsen blev beboerne spurgt om deres humør, om hvor afslappede de føler sig, om hvor aktive og energiske de oplever at de er, samt hvor friske / udhvilede de føler sig hver morgen.

På alle parametre er der tale om meget markante resultater: Således indikerer beboerne at de føler sig mellem 50-90% bedre.

Der var også mulighed for at uddybe svarene i undersøgelsen mundtligt og her udtalte en beboer fx at hun havde ’’fået mere ro oppe i hovedet og mere energi’’. Hun har tidligere følt sig meget stresset og NADA ’’gør at jeg ikke snurrer rundt om mig selv og besvimer af stress’’.

Beboerne gik til NADA fra medio september til medio oktober dvs. 10 gange i alt. På holdet var der 10 deltagere og forløbet blev afholdt i Ellemarken. Der deltog beboere fra alle afdelinger hvilket også viser hvor populært det er blandt beboerne.

Hvad er NADA?

NADA er en særlig slags akupunkturform, hvor man sætter nåle. Virkningen af NADA er forskellig, men det kan være med til at nedsætte stress og angst, afhjælpe søvnløshed, give øget koncentration og hukommelse, det kan give mere mod på livet, så man finder styrken til at gøre noget ved de ting som plager. Det er ikke sådan, at alle livets problemer forsvinder ved NADA, men det kan hjælpe til, at man bibeholder viljestyrken og finder modet til at gøre noget ved sine problemer.

Nada er en del af Køge Kommunes bidrag til helhedsplanen og er udviklet i samarbejde med CDI og helhedsplanens sekretariat.

Beboere som NADA behandlere

Næste NADA forløb starter i Hastrupparken efter jul, men allerede nu går 9 beboere på kursus som NADA behandlere.

Det er planen at beboere fra alle afdelinger i helhedsplanen skal uddannes som behandlere således at de kan give behandlinger på frivillig basis til andre beboere.

Det første hold af frivillige behandlere er færdiguddannede til marts 2018.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: