Posted by on 16. november 2017

Get2Sport-partnerskabet, der har fokus på, at understøtte foreningsuvantes vej ind i idrætslivet og styrke fastholdelse og udvikling i idrætsklubberne – bærer tydelig frugt.

Hver weekend dukker der mellem 60 og 100 børn og unge op til Køge Boldklubs 7 street soccer træninger spredt ud over haller fra Køge syd til Køge Nord. Her spiller man indendørs.

Om sommeren spilles der i de 4 boligområder i Boligsocial Helhedsplan Køge på de dertil indrettede multibaner.

Med opbakning fra ansatte i helhedsplanen og Køge Boldklub er det de såkaldte unge street agenter, der tager ansvar for rekruttering og afvikling.

Det er imponerende, at se 50 unge samle sig f.eks. i den store Boholtehal med ihærdighed og glæde ved spillet – langt hen ad vejen organiseret af de unge selv og uden nævneværdige gnidninger.

For at styrke streetagenternes kompetencer, har helhedsplanen i september sendt 8 unge mennesker af sted på kursus i DGI regi, som var vellykket.

Samtidig er Get2Sport-partnerskabet i gang med en nyudvikling af kurser sammen med DBU målrettet de unge mennesker, som er godt i gang med at udvikle deres ansvar for det gode idrætsliv i Køge. Det er et kursus, som vil kunne bruges i de øvrige Get2Sportklubber i Danmark og som har stor fokus på det pædagogiske og rekruttering f.eks. rekruttering, udover det rent fodbold-faglige.

Siden partnerskabets start i februar-marts i år har Køge Boldklub fået en tilgang af børn og unge fra de udsatte boligområder på 38%. Partnerskabet tæller også stadig nye Idrætsforeninger

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: