ellemarken

Ellemarken ligger tæt på Køge centrum. Der er 1.110 lejemål fordelt på 11 blokke, som administreres af DAB. Byggeriet blev opført i 1965, men i 1999 – 2002 gennemgik Ellemarken en omfattende renovering. I alt bor der 2.150 beboere i Ellemarken.

I boligområdets umiddelbare nærhed ligger der skole, SFO, daginstitutioner og indkøbsmuligheder. Desuden er Køge Gymnasium og VUC naboer til boligområdet.

Bandeaktivitet har været en væsentligt årsag til, at Ellemarken gik med i Helhedsplanen, men over de seneste to år er det gået i den rigtige retning, og Ellemarken er i dag et område i positiv udvikling.

Helhedsplanen byder på følgende faste aktiviteter i Ellemarken :

  • Fast morgenmadscafe i Ellehuset torsdag fra 9:00 – 10:30

Cafeen er et tilbud til alle beboere i Ellemarken om at komme ned og spise morgenmad, lære nye mennesker at kende og hygge sig med andre beboere fra deres boligområde. Der er typisk mellem 15-25 beboere pr. gang og stemningen er hyggelig og uformel. Der kommer folk fra forskellige baggrunde, af begge køn og aldersfordelingen er spredt.

  • Fast tirsdagscafe i Ellehusets fra 15:00 – 17:00

Et tilbud til de beboere, der gerne vil styrke deres sociale netværk. Cafeen arrangeres af Maja fra Helhedsplanen i samarbejde med fire frivillige beboere, der sammen står for at servere kaffe og te og sælge hjemmebag for en billig pris. En gang om måneden udvides cafeen med fællesspisning, hvor de deltagende selv hjælper med at finde på menuen, handle ind og lave mad.

  • Lektiecafe:

Lektiecafeen varetages af frivillige lektiehjælpere fra Ungdoms Røde Kors. Den foregår på Ellemarkskolen hver mandag fra kl. 14:00- 16:30 og for elever fra alle klassetrin.

  • Kvindesvømning:

Kvindesvømning er et unikt tilbud til kvinder om at svømme på et hold kun for kvinder, hvor livreddere og instruktører er kvinder og hallen er lukket af for andre brugere. Der er plads til 40 kvinder og 18 piger under 12 år.

%d bloggers like this: