Header

Velkommen til årets andet nyhedsbrev

I vores nyhedsbreve vil i kunne følge med i de aktiviteter som Helhedsplanen udfører og samarbejder omkring. I er derfor med hele vejen. Sekretariatet arbejder på højtryk for at få den nye Helhedsplan på plads, og det indebærer at sikre, at input fra alle interessenter bliver taget i betragtning. 

Du kan blandt andet i årets andet nyhedsbrev, læse om syklubben, kvindenetværket, nyt samarbejde og meget andet. 

---
Fyraftensmøde om mentorindsatsen

Fyraftensmøde om mentorindsatsen

Tirsdag den 31. januar var Boligsocialt Fællessekretariat vært for et fyraftensmøde i kantinen på Køge Rådhus. Omdrejningspunktet for mødet var en præsentation af resultaterne fra en evaluering af en mentorindsats i helhedsplanen, Unge Mænd med Mål. Der var et stort fremmøde blandt aktører i kommunen der arbejder med udsatte borgere.

Mere information om dette møde kan findes her

Hele evalueringen og konklusioner af mentorindsatsen, kan findes her

---
Skabertrang i Søparken

Skabertrang i Søparken

Søparkens 6 symaskiner har gennem nogle år levet en hensunken tilværelse, fordi flere var i stykker og ingen rigtig fik dem brugt. Men nu har de fået nyt liv. Med midler fra helhedsplanen er maskinparken nu blevet kampklar, og det samme er en gruppe kvinder, der de første 3 torsdagsaftener har delt de to maskiner, der hidtil virkede. 

Mere om dette arrangement, og hvad beboerne i Søparken syntes om denne aktivitet, kan findes her

---
Kvindenetværket februar

Kvindenetværket februar

Kvindenetværket i februar har haft gang i en del aktiviteter. Disse aktiviteter er med til at forstærke det sociale bånd mellem kvinderne i boligområdet, hvor man også lærer forskellige kulturer at kende.

 

Festmiddag

Sønderskolens køkken har over vinteren dannet ramme om Køge Kvindenetværks kursus i Sund Kost. Kurset, som har haft 20 tilmeldte kvinder, har været en blanding af uddannelse i sund kost og fælles madlavning af sunde retter. Sundhedsplejerske og kostvejleder Sidsel Hartkopp har stået for undervisningen på kurset og hun har bl.a. gjort deltagerne klogere på kostfibre, sukker, og forskellige fedtstoffers betydning for kroppen.

Mere om dette arrangement, og deltagelse til festmiddagen kan læses her

Fra NADA nåle til Mindfulness

Efter en succesfuld periode med NADA behandling fortsætter Kvindenetværkets Mental Trivsels Kursus med et fire ugers Mindfulness forløb. Der er allerede fyldt op på kurset, som vil blive ledet af den meget erfarne instruktør Mette Turms. Mindfulness er en metode til at skabe øget ro og koncentration og reducere angst og stress i hverdagen. Da mange kvinder i dag lider af netop angst og stress er der stort behov for at arbejde med dette område.

Mere om dette kan læses her 

---

Kvindefest d. 8 marts

8. marts fejres verden over som Kvindernes Internationale Kampdag. Køges Kvindenetværk gentager succesen fra sidste år, hvor godt 100 kvinder samlede sig i Karlemoseparkens festlokaler for at markere, at det nytter at stå sammen om at få bedre og nye muligheder i livet. Kvinderne spiste sammen og morede sig med dans og masser af samtaler. Stemningen var høj og rigtig mange tilkendegav, at de ønskede at gøre en tradition ud af, at fejre 8. marts.

Alle kvinder i Køge, der er fyldt 15 år er velkomne.
Der behøves ingen tilmelding. Man skal blot medbringe en ret mad, som kommer på en skøn buffet af mad fra alverdens kulturer. Igen i år er der rig mulighed for dans og for at mødes med mange festlige kvinder.

Invitation og yderligere information til arrangementet kan findes her

---
Get2Sport partnerskab

Get2Sport samarbejde

Kommende helhedsplan styrker indsatsen for foreningsuvante børn og unge i partnerskabet Get2Sport. Dette er med til at lette udfoldelsen for børn og unge bosat i Karlemoseparken, Hastrupparken, Søparken og Ellemarken og modtagelsen af dem i Køges idrætsforeninger er Køge Boldklub udvalgt til at blive Get2Sport klub. Det betyder, at klubben anerkendes for sit sociale arbejde og får ressourcer til at styrke det samtidig...

Mere om dette samarbejde og projektleder, Lukas B. Andersson, kan findes her

---
Nye medlemmer af Køge Udsatteråd

Nye medlemmer af Køge Udsatteråd

Nye medlemmer i Udsatterådet har daglig gang i boligområder under helhedsplanen. Marlene og Rasmus er, d. 8. februar, blevet udpeget til at deltage som livseksperter i Køge Udsatteråd, fordi de gennem deres personlig livserfaring kan gøre Køge Kommune og Køge Udsatterådet klogere på forskellige problemstillinger og muligheder, når vi taler udsathed…

Mere om udsatterådet, og hvad de nye medlemmer har af forventninger, kan findes her

---

Nyhedsbrevet vil blive udgivet hver måned. Her vil i få serveret alle vores nyheder, projekter, og aktiviteter. Alle sendte nyhedsbreve vil også være tilgængelig på Helhedsplanens hjemmeside: Helhedsplanen

Følg os på Facebook - så er du opdateret på alle aktiviteter!

---