Header

Velkommen til årets første nyhedsbrev

Efter en travl juleperiode, og et hektisk nytår, er vores nyhedsbrev, atter til at finde.  I vores nyhedsbreve vil i kunne følge med i de aktiviteter som Helhedsplanen udfører og samarbejder omkring. I er derfor med hele vejen. Sekretariatet arbejder på højtryk for at få den nye Helhedsplan på plads, og det indebærer at sikre, at input fra alle interessenter bliver taget i betragtning. 

Du kan blandt andet i årets første nyhedsbrev, læse om mentorevalueringen, kvindenetværket, 'Mind your own business' og meget andet. 

 

---
Juleaften i Asgårdhallen

Juleaften i Asgårdhallen

Juleaften er normalt en aften som tilbringes sammen med familien, venner, og hvem man nu har kært. 

Dette gælder dog ikke de 45 unge, som juleaften var mødt op i Asgårdhallen. 

Her kunne unge drenge, som var i alderen 10-18 år, uden juletraditioner, mødes til en spændende og hyggelig omgang Street Soccer turnering. Street Soccer i Køge er et tæt samarbejde mellem Boligsocialt Fællessekretariat og Køge Boldklub.

Mere om dette hyggelig arrangement, og hvad de unge syntes om arrangementet kan findes her. Du kan blandt andet også finde ud af hvad de unge, istedet for and, fik at spise denne aften. 
Læs mere.

---
Mental trivselskursus - Kvindenetværket

Mental trivselskursus - Kvindenetværket

Tirsdag d. 24. januar kunne ca. 30 kvinder for første gang prøve kræfter med NADA behandlingen i beboerhuset på Parkvej 120. Pia Gommesen, som er sygeplejerske og samtidig kommunal sundheds konsulent tilknyttet Helhedsplanen, stod for behandlingen. NADA kurset er hurtigt blevet fyldt og første gang NADA gik over alt forventning. Alle kvinder, inklusiv dem med nåle fobi, klarede at få sat nåle i, og flere oplevede allerede en god ro i kroppen efter første behandling.

Mere om dette arrangement og NADA kan læses her.

---
Evaluering af mentorindsatsen

Evaluering af mentorindsatsen

Voksne rollemodeller, der hjælper de marginaliserede unge med udfordringerne i deres ungdomsliv har en stor effekt.

Det fastslår en ny evaluering af en mentorindsats for unge mænd fra de fire store almennyttige boligområder i Køge – Hastrupparken, Søparken, Ellemarken og Karlemosen. Mentorindsatsen, som er døbt ”Unge Mænd med Mål” startede op i 2013 med deltagelse af 13 unge mænd fra Hastrupparken. I sommeren 2015 blev projektet udvidet til også at indbefatte Ellemarken, Karlemosen og Søparken og omfatte i alt 43 unge mænd, som hver fik tilknyttet en personlig mentor.

Hele evalueringen og konklusioner, kan findes her 

Som en del af evalueringen inviteres alle samarbejdspartnere og interessenter til fyraftensmøde d. 31 Januar, hvor man blandt andet fra de unge, kan høre hvad det har betydet for dem at have en mentor.

Invitationen til hvor og hvorledes, kan findes her. Der kan stadig tilmeldes til trods for andet skrevet. 

---
Jobplaneten - Godt i gang

Jobplaneten - Godt i gang

Jobplaneten, som er et samarbejde under den boligsociale Helhedsplan mellem Køge Kommune, og boligselskabet Sjælland, har nu været i gang i lidt over to år, og i den periode har man fået mange unge i fritidsarbejde. Nu skal endnu flere unge i Køge have job i fritiden. 139 unge har allerede fået jobs hos enten private- eller offentlige instanser. Det er blevet mere populært at have et fritidsarbejde, og visionen i fremtiden er at udvide Jobplaneten.

Klik her for at læse om Jobplanetens fremtidsideer, og selve projektet. 

---
Mind Your Own Business- Godt i gang

Mind Your Own Business- Godt i gang

I september indledte Helhedsplanen et nyt samarbejde med den landsdækkende organisation ‘Mind your own business’ om at starte et udviklingsprogram målrettet drenge i alderen 13-17 år. Formålet med programmet er at lære de unge om iværksætteri og hvordan de opretter deres egen mikrovirksomhed, med alt hvad det indebærer.

Du kan her læse om dette projekt. Du kan ligeledes på hjemmesiden, læse om de unge drenges tur til 'VentureCamp, hvor de for alvor kom i gang. 

---

Studieplaneten i kulturhuset

Studieplaneten i kulturhuset

Der findes børn og unge med et stort behov for ekstra støtte og hjælp til at lære at læse og udvikle sig fagligt, men samtidig viser erfaringerne, at det kan være en udfordring at få dem til i tilstrækkelig grad at benytte sig af frivillige tilbud om lektiehjælp. Studieplaneten blev i januar 2017 skudt i gang som et nytænkende partnerskab …

Læs mere.

---

Nyhedsbrevet vil blive udgivet hver måned. Her vil i få serveret alle vores nyheder, projekter, og aktiviteter. Alle sendte nyhedsbreve vil også være tilgængelig på Helhedsplanens hjemmeside: Helhedsplanen

Følg os på Facebook - så er du opdateret på alle aktiviteter!

---