Den kommende tid står i den nye helhedsplans tegn. Sekretariatet arbejder på højtryk for at få den nye helhedsplan på plads, og det indebærer at sikre, at input fra alle interessenter bliver taget i betragtning. I løbet af oktober var det beboernes tur til at blive hørt - læs mere om det i månedsbrevet.

Blandt meget andet kan du også læse om Køges Kvindenetværk, som har foredrag og dialog om børn og unges seksualitet på programmet.

God læselyst!

---
Workshops i afdelingerne: Hvad sagde beboerne?

Workshops i afdelingerne: Hvad sagde beboerne?

Som et led i arbejdet med ny helhedsplan er der nu afholdt workshops i alle fire afdelinger, Ellemarken, Hastrupparken, Søparken og Karlemoseparken. Det har overordnet været nogle positive workshops og overraskende mange beboere har været mødt op – og de har haft noget på hjertet. Generelt kan man sige, at beboerne er bekymrede over effekterne af kontanthjælpsreformen. Man ønsker en …

Læs mere.

Sund Kost Kursus for kvinder startet op

Tirsdag d. 1. november var første af otte kursusgange i Køges Kvindenetværks Sund Kost Kursus. Holdets 20 pladser var fyldt op med spændte kvinder, parat til at lære nyt om sund kost og møde nye mennesker. Stemningen på første kursusgang var god men også spændt, da det var første gang de 20 kvinder mødte hinanden. Sundhedsvejleder og underviser på kurset, Sidsel Hartkopp, introducerede kvinderne til Y-tallerken, som beskriver fordelingen af kulhydrat, protein og fedt i et optimalt måltid.
Kvinderne sluttede kurset af med tilberedning af en lækker pakistansk mad, der gav sved på panden og anledning til snak omkring kost, opskrifter og tips til sundhed i hverdagen. Næste kursusgang er tirsdag d. 15. november, hvor temaet er fibre i kosten.

Ellemarkens første Halloween

Et nystiftet forældre- og aktivitetsudvalg i Ellemarken stod søndag d. 30 oktober for fødsel af en ny familietradition i Ellemarken, nemlig Halloweenfejring. Udvalget, der består af en række aktive mødre, havde med økonomisk og praktisk støtte fra Afdelingsbestyrelsen og Helhedsplanen arrangeret et (u) hyggeligt Halloween arrangement, men græskarskæring og ansigts-og sårmaling. 65 børn og voksne mødte op til arrangementet og gik glade derfra med fine græskar og et (u)hyggeligt minde i bagagen.

Vinter i Airdome

Køges spritnye bobbelhal – Airdome er blevet arena for street soccerfolket. ”De lidt rå og utraditionelle omgivelser passer rigtig godt til spillet” siger Ian Pedersen, forretningsfører i Køge Boldklub, der sammen med Boligsocialt Fællessekretariat har tilvejebragt mulighed for, at børn og unge, der ikke spiller i klub kan mødes med byens jævnaldrende og holde formen oppe i løbet af vinteren.
Vi har et meget attraktivt set-up. Mandage mellem kl. 18-20 er der træning af den dybt engagerede Peter Poulsen. Han er tidligere landsholdsspiller og manden bag introduktionen af street soccer i Køge. Peter drømmer om at lave et rigtig stærkt Køge hold, der vinder de store street turneringer, og under træningen kan man blive udtaget til et All Køge – Dream Team. Alle mellem 10 og 21 er velkomne til at møde op. Træningen koster ikke noget.

Fredage kl. 17-18 er der igen mulighed for at mødes med børn og unge fra hele byen og spille street soccer i Airdome. Her er Mohammed træner. Han er også manden bag det succesfulde hold af flygtninge, der meget hurtigt har gjort sig gældende i det etablerede fodboldliv. Efter træning er der Profilklub og Esport i klubhuset i Køge Boldklub frem til kl. 22. Her er der Fifa, bordfodbold, airhockey, et måltid mad og masser af hygge

Vietnam i Søparken

Koriander, rispapir og fiskesauce var nogle af ingredienserne, der satte sit præg på sidste fællesspisning i Søparken. Fælleshuset har ofte været rammen om mad fra Mellemøsten og det pæredanske køkken, men de friske vietnamesiske forårsruller krævede introduktion fra 36årige Huong, da ca. 20 beboere var mødt op med mod på fællesskab og udfordring af smagsløgene.
Huong der også ved andre fællesspisninger i Søparken er frivillig fortæller, at hun hygger sig meget med at have sine børn med i huset, hvor de kan møde andre børn og naboer. Og især, at hun fascineres meget af det engagement de to andre primærfrivillige Kirsten og Yvonne lægger i at skabe hyggelige betingelser for områdets beboere. ”Ikke mindst fordi de er lidt oppe i årerne og bare er virkelig seje” siger Huong.
”De frivillige gør et stykke uvurderligt arbejde. Der er imidlertid tit personsammenfald i forhold til hvem, der engagerer sig i husets aktiviteter, og vi har lige nu brug for forstærkning af frivillige kræfter for at opretholde et levedygtigt tilbud til Søparkens beboere om fællesspisning”, siger Lasse Rune Hansen fra Boligsocialt Fællessekretariat i Køge, der har hjulpet initiativet i gang. ”Der arbejdes lige nu på at inddrage Cirkelhuset, der netop har fået delt ejendomsdrift med Søparken”.
D. 1. december deltager nogle af de frivillige fra Søparken i en studietur til Korsør og Slagelse, for at se, hvordan beboerhusene der fungerer. Det er Boligsocialt Fællessekretariat, der arrangerer turen for frivillige og beboerdemokrater.

.

Foredrag og dialog om børn og unges seksualitet

Foredrag og dialog om børn og unges seksualitet

Alle kvinder over 15 år er velkomne, når Køge på mandag d. 21.11 får besøg af Anne Louise Stevnhøj, der er forfatter til en lang række bøger om børn og unges seksualitet. Oplægsholderen vil guide professionelle, mødre, unge, og kvinder, der bare generelt er interesserede i at vide mere om, hvordan vi sammen kan skabe gode rammer for børn og …

Læs mere.

Følg os på Instagram, Twitter og Facebook - så er du opdateret på alle sommerens aktiviteter! Brug ikonerne herunder.

---