Helhedsplanens leder Rami Zouzou startede i den forgangne uge i Hastrupparken og Ellemarken en foredrags række på fire foredrag med historiske fortællinger om London. Det var også i uge 22, at det længe ventede arrangement 'Gadebrag' løb af stablen på Herfølge Stadion.

 Husk at du kan følge Helhedsplanen på Facebook, Twitter og Instagram!

Søparken

Søparkens kvindeklub var tirsdag og torsdag, med hjælp fra socialministeriets tips og lotto pulje, på tur til Helsingør ferieby i to dage. Formålet med turen var at få fælles gode oplevelser for herigennem at få skabt nye netværk i hverdagen. 18 kvinder var afsted i forskellige aldre- og etnicitet, og de havde en dejlig tur. Den første aften blev vi forkælet med aftensmad, og dagen derpå gik en fælles udflugt til både Helsingborg og Helsingør. På anden dagen lavede de sammen aftensmad, og hyggede over maden og hinandens selskab resten af aftenen. De tog hjem igen torsdag formiddag med en masse gode indtryk af den smukke natur i området og samvær med masser af både smil og alvor.

Ellemarken

 

Tirsdag afholdte Køge Erhversservice iværksætter seminar i Ellemarken. Seminaret handlede om at opstarte virksomhed, og hvilke tanker man bør gøre sig. Hvis man har lyst til at starte virksomhed op, og i den forbindelse har brug for råd og vejledning, kan du kontakt Maria Cecilie fra Køge Erhvervsservice på 20464779 eller Mail: mcpw@koege.dk

Rami Zouzou, leder af Helhedsplanen og Cand. mag i historie besøgte torsdag morgenmadscaféen, hvor han med indlevende fortællinger tog beboerne med på en historisk vandring gennem London. Alle beboere ved morgenmaden virkede rigtig interesserede. Til sidst kom der en masse erfaringsudvekslinger beboerne imellem, hvor de fortalte om deres egne historier og oplevelser fra London.

I øjeblikket udarbejdes en brochure over de mange spændende aktiviteter, der tilbydes for Ellemarkens beboere. De sidste detaljer er ved at falde på plads, så den kan være klar inden sommerferien.

I forrige uge var Maja på besøg i morgenmadscaféen for at sige på gensyn inden hendes barsel. Maja vil blive savnet af kollegaer og beboer, men heldigvis er Camilla trådt til i hendes sted, indtil Maja igen vender tilbage.

Hastrupparken

Rami Zouzou holdte også i Hastrupparken sit foredrag om London. Også her var deltagerne henrykte, og efter oplægget snakkede de indbyrdes om de spændende fortællinger. Oplægget vil helt sikkert blive et godt samtaleemne i den kommende tid. Læs mere her.

På tværs af boligområderne

Det var en dag i meget omskifteligt vejr, hvor der var ca. 150 deltagere til 'Gadebrag', og hvor der var fint gang i alle street disciplinerne. Rapperne Shain og Emil var konferencier, og skabte en fed stemning sammen med deltagerne. Hastrupparken løb med sejren i alle andre rækker i street soccer turneringen end + 16, hvor det var Karlemoseparken, der vandt. Særlig tændte blev de unge, da spillere fra DGIs street soccer landshold gav de unge modspil på banen. Der spillede holdene også på tværs af boligområder. Turneringen sluttede med flot chearleading fra en lokal klub og præmieoverrækkelse i halvlegen mellem de to 1. divisionshold HB Køge og Roskilde. Det blev også en sjov oplevelse for mange af de unge, at overvære HB Køge slå rivalerne Roskilde på hjemmebane. Foruden fodbold var der også stor opmærksomhed på f.eks. rap, hvor der var show fra et hold sammensat af SSP og Bag skorstenen. Ikke mindst free style delen skabte stor glæde. Parkour og skate var også imponerende: Mange andre end dem, der var allerbedst fik mod på at prøve at kravle i de høje tårne og tage den vilde vej ned af rampen på board. Dans fuldendte billedet, af at Køge har mange street aktiviteter at tilbyde de unge. Hvis man ikke lige er parat til selv at kaste sig ud i det, tilbyder Ungdomsskolen hold og læring og støtte, og Tapperiet et samlingspunkt herom. HB Køge spillere delte gratis is ud, fra deres partnere Frisco. CT Flyt og Service, der er en anden af HB Køges partnere var også behjælpelig med at transportere street soccer banen, fra DGI i København. I det hele taget har der været rigtig mange kræfter i gang over et længere planlægningsforløb, og det er super glædeligt, at få det hele til at klappe, så programmet holder og de unge kunne få en skøn dag.

'Gadebrag' var et samarbejde ml. Helhedsplanen, Køge Ungdomsskole/Tapperiet, Køge Kommunes Klubkoordinator og HB Køge, der også var financielt støttet af Køge Kommunes Børne- og Ungekulturpulje.

Køge Kommune og Helhedsplanen deltog i mandags i en workshop sammen med partnere fra Roskilde og Købehavn samt forskningsinstituttet Steno med henblik på at styrke sundhedsindsatsen i de særligt udsatte boligområder. Planen var at iværksætte projektbeskrivelsen ift. "Nye veje til bedre trivsel" på baggrund af midler fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse. Nøgleordene er borgerinddragelse, trivsel, bevægelse og integrationsdannelse.

En repræsentant fra Helhedsplanen deltog torsdag til et møde i projektgruppen rundt om projekt Ægtefælleforsørgede, der nu hedder 'Perspektiv'. Ellemarken var scene for mødet mellem samarbejdspartnerne fra København, Slagelse og Køge, og projektleder Nihal havde inviteret projektkoordinator for det tidligere projekt Sund Zone til at fortælle om deres erfaringer med borgerinddragelse. Fokus for mødet var metoder i vejledning.

To repræsentanter fra Helhedsplanen deltog mandag i et møde med myndighedsrådgivere, PPR forebyggende rådgivere, sundhedsplejersker, kontaktpædagoger og familiebehandlere i Køge Kommunes distrikt Midt. Mødet er et blandt flere i rækken, der skal styrke samarbejdet og indsatsen omkring udsatte børn og unge.