Helhedsplanen er nu, udover Facebook også at finde på både Instagram og Twitter. Vi lægger løbende oplysninger ud om datoer/tidspunkter, tilbud, kommende- og igangværende arrangementer. Det er selvfølgelig også muligt at kontakte os via de sociale medier med spørgsmål, forslag eller input til arrangementer eller aktiviteter. Klik på ikonerne herunder.

Søparken

Helhedsplanen bød tirsdag den 28. april indenfor til linedance i Søparken. Ca. 10 spændte deltagere var mødt op i fælleshuset. Annette Nielsen, instruktør ved Greve Linedance guidede de fremmødte gennem aftenen og den for mange fagre nye verden, der var Linedance. Læs mere her.

Onsdag formiddag holdte Goran, Maja og Helle møde med Dorrit Krogh fra 'Bedre psykiatri'. Der blev her snakket om et oplæg til et fremtidigt samarbejde om foredrag og eventuelle møder om problematikker i forhold til pårørende.

Torsdag var der kick off møde i det nye projekt 'Søparken letter', hvor beboere i Søparken støtter hinanden i et vægttab. Der mødte 14 beboere op, som fik målt livvidde, blodtryk, blodsukker, blev vejet og fik udregnet BMI. Alle var enige om at mødes til gåture, så der er aftalt afgang fra fælleshuset hver tirsdag kl. 10.00 og hver torsdag kl. 15.00.
Gruppen mødes torsdag efter traveturen i fælleshuset til snak, planlægning og evt. fællesspisning.
Gruppen er åben for, at der kommer flere til, og parate til at tider for gåture kan ændres og suppleres.

Det var også torsdag at ansøgningsfristen for 'Fælles Familieferie' udløb. Der har været meget stor interesse, så stor at vi først i den kommende uge kan afgøre, hvem der kan komme med, og hvem vi desværre må give afslag.

Søparkens street-agent ringede i søndags til street-agent Omar i KMP for at arrangere fodbold. Søparken og KMP tog sig dermed en spontan fodboldeftermiddag. Helhedsplanen ser mere og mere, at der selvstændigt aftales aktiviteter på tværs, som udløber af vores street-soccerprojekt.

Karlemoseparken

Musik og bevægelse for babyer kører nu på sin anden uge, og for hver gang vil flere være med.
5 torsdag eftermiddage i Karlemosen er reserveret til fokus på de helt små. Musik Pædagog Gitte Gregersen fra Køge Musikskole har udviklet et univers, hvor musik, hyggelige redskaber og sang giver udviklende sanseoplevelser for babyer og deres forældre.
Det er en fryd at se virkningen på både forældre og børn, og det giver sig udslag i en meget hyggelig stemning, hvor forældrene over en kop the eller kaffe også har mulighed for at udveksle erfaringer. Sundhedsplejersken har været med til at gøre forældrene i og omkring Karlemoseparken opmærksom på tilbuddet og med deltagelse fra den lokale daginstitution Moseengen også har vi et super team til at tage imod familierne. På nuværende tidspunkt deltager 8 familier med forskellige baggrunde. 2 mere har meldt sin ankomst på torsdag kl. 13.15 – 14.30 i Salen på Karlemosevej 73 B.

Hastrupparken

Søndag samledes ca. 40 beboere omkring affaldsindsamling i Hastrupparken. Der var godt humør og feststemning, da engagerede beboere gik i gang med kosten og affaldsposen for at gøre Hastrupparken lidt grønnere. Der blev samlet affald ind til den store guldmedalje i halvanden time, før de mange glade beboere samledes omkring Kulturhuset, hvor et sandt festmåltid ventede på dem. Læs mere her. 

På tværs af boligområderne

'Varm op med HB Køge' var et arrangement, der onsdag udspillede sig i samtlige boligområder som Helhedsplanen dækker.
På trods af, at lommepengejobbere fra Helhedsplanen flittigt havde omdelt invitationer til hustande udenfor boligområderne, var det umiddelbart kun boligområdernes børn og unge, der fik glæde af besøg fra professionelle HB Køge fodboldspillere.
I alle boligområder mødte glade og forventningsfulde børn og unge op for at modtage træning fra ligeså glade og oplagte spillere fra den lokale professionelle klub. I alt ca. 80 børn fik en skøn eftermiddag.
HB Køges trup havde fordelt sig, så 4 spillere hvert sted kunne give kvalitetsfyldt træning, vise talent og uddele autografer. Eftermiddagen sluttede med sodavand, billetter til hjemmekamp og uddeling af flyers til det kommende ”Gadebrag”.
Tak til Spidsen for at stå for arrangementet i Ellemarken.

D. 30. maj arbejder Helhedsplanen igen sammen med HB Køge, og denne gang også Tapperiet og Ungdomsskolen, når parkeringspladsen ved Herfølge Stadion fyldes med street soccer turnering, workshops og opvisning i Skate, Pakour, rap og dans. Der kommer også en fed DJ, og der bliver mulighed for at se kampen FC Roskilde og HB Køge. Medaljer fra street turneringen overrækkes i halvlegen. For tilmelding til turnering se: Helhedsplanen.dk

I Søparken startede søndag 1. modul af uddannelsen til street-agent for 8 unge mennesker. Halvdelen af dem var kommet fra Kalundborg, og sammen med en gruppe fra Køge skal de over to yderligere søndage tilegne sig viden, der gør dem i stand til at varetage fodboldtræning i deres lokale kontekst - altså de almene boligområder. Her er spiltype, organisering og kodex lidt anderledes end i den typiske fodboldklub. 

Street-agenterne får af Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI) uddannelse i bl.a.: turneringsplanlægning, street soccer teknik og taktik, didaktik, konflikthåndtering, kommunikation og events.
Det er Helhedsplanen, der betaler for Køge-gruppens uddannelse og i denne omgang er det Karlemoseparken der får to nye agenter, Søparken får 1 mere. Og for første gang i Køge uddannes denne gang en pige som street agent. Hun skal træne i Hastrupparken.
Det er for alle parter givtigt, at uddannelsesforløbe afvikles sammen med unge fra andre byer. De vil typisk møde hinanden til turneringer og kendskab giver venskab – og federe turneringer.