Posted by on 30. maj 2017

Motionsløbet ”Run Koege Run”, der løb af stablen d. 12 maj i Ellemarken, var kulminationen på otte måneders hårdt arbejde med at etablere en mikrovirksomhed. Syv stolte drenge fra Ellemarkskolen kunne sammen med deres frivillige venturepiloter og Helhedsplanens medarbejdere skyde løbet Run Koege Run i gang. Selveste borgmesteren var til stede og sendte løberne afsted på en solrig dag, hvor mange glade Køgegensere var mødt op for at støtte drengene og få noget motion i hyggeligt selskab. Der var over 100 deltagere i alle aldre og ca. 200 fremmødte, hvis man tæller arrangører, frivillige og tilskuere med.

Run Koege Run er et produkt af det landsdækkende program ”Mind Your Own Business”, hvor i alt syv forskellige grupper af unge drenge i hele Danmark har arbejdet med at oprette deres egen mikrovirksomhed. En gruppe havde produceret t-shirts, en anden kabelsamlere og Køges drenge altså et motionsløb for hele familien i deres boligområde.

Køgedrengenes formål med at lave et motionsløb var at vise Ellemarken frem fra en positiv side og vise at området er et trygt sted at bo og at der  findes unge mænd med store drømme for fremtiden. Ibrahim Øksum fra Helhedsplanen fortæller at programmet har styrket drengenes selvtillid og tro på sig selv. ”Flere af drenge var meget stille, da de startede i programmet, men tog i løbet af processen stort ejerskab og endte med at kunne stille sig op foran 100 mennesker og præsentere deres virksomhed”. Ibrahim fortæller at drengene igennem forløbet har lært meget om, hvad det kræver at starte en virksomhed og om, hvordan de mange del-områder i en virksomhed skal spille sammen for at virksomheden fungerer optimalt.

Alle drengene har efter programmet fået blod på tanden i forhold til at drive virksomhed og måske engang selv blive iværksættere. I først omgang fortsætter de Run Koege Run og vil arrangere et tilsvarende løb til næste år og er allerede blevet tilbudt sponsorater til dette løb. Desuden har drengene fået tilbudt et job med at arrangere et andet løb for en lokal forening, så de kommer ikke til at mangle arbejde foreløbigt.

Drengene takker alle de personer, foreninger og virksomheder, som har støttet dem og har fået projektet til at lykkes og glæder sig til at arrangere endnu et Ellemarksløb til næste sommer.

Se video med Ellemarkens seje drenge her 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


%d bloggers like this: